Review, Buku Harian Karenina by Maiaruna

Processed with VSCO with se3 preset

Dear Wonderful Readers and Blogger friends, 

i know it’s been so long wasn’t being regularly posting as always, but i try to reach out and manage my time just to write here 🙂 i hope i will find out the way to go there like i used to.

and today’s post actually just for my Indonesian Readers, but if you can read my language i use right now just welcome :D,

a couple of days ago i got this book from my Dear Friend Maia, i was honored to be able to know her work it’s just beautifully written! i bet you guys! seperti judulnya saja, buku ini menceritakan kisah seorang Karenina, suka duka masa mudanya hingga memiliki seorang suami dan anak (i know it’s kinda usual Drama, right?) but guys you are totally wrong! i thought at the beginning when i read the first pages! setelah membaca masuk ke halaman halaman selanjutnya, i am impressed dengan gaya bahasa yang digunakan, sehingga sebuah ‘Drama’ yang diceritakan seperti novel – novel yang mungkin sering kamu baca menjadi menarik untuk diikuti dan tidak membosankan, i have confession to make, sudah lama aku engga pernah baca buku dengan bahasa yang aku punya sendiri Indonesia, bukanya sok, tapi memang sudah kehilangan ketertarikan, gara – gara sudah seringnya membaca buku western, kira kira 2 tahunan terakhir, dan memang awalnya aku mulai suka benar – benar menjadi seorang Blibliophile awalnya ya aku mencoba baca buku import, (loh maaf jadi ke mana –  mana) tapi ini ada keterkaitannya dengan yang aku bahas kali ini guys, jujur juga ini buku pertama dari pengarang Indonesia yang aku baca setelah sekian lama bertaun taun lamanya, sudah engga terhitung lamanya, dan OMG it feels like i read my usual good books! dan kalian harus baca ini! recommended banget!

Pertama, gaya bahasnya yang simpel dengan campuran sedikit bahasa puisi, ini yang membuat ketertarikanku pada buku ini, sebenarnya sih alasan utama, mungkin juga karena aku suka poetry books sehingga buku ini engga berelebihan bagiku, dan bertele – tele seperti umunya drama yaa..

Kedua, covernya juga menarik, kalian pasti setuju ketika memilih sebuah buku, pasti mempertimbangkan, melihat covernya dulu kan? hehe same here guys!

Ketiga, jalan ceritanya yang bikin terus pengen membaca setiap paragrafnya hingga akhir, seriously guys i can’t put it down! walau kalian harus merasa sedih every time you turn the pages!

Keempat, sebenarnya karakter utama dalam buku ini tidak hanya si Karenina tetapi juga si ‘anak srigala’ siapa sih itu? makanya kalian harus baca sendiri agar penasaran hehe, karena masih ada kaitanya erat sekali dengan Karenina, tapi ini menurutku sangat brilliant, buku ini terdapat tiga bagian, waktu flashback, masa puncak masalah, dan yang ketiga si ‘anak srigala, dan kita tidak diberitahu sudut pandang siapakah yang sedang berbicara, memang kadang terdengar membingungkan, tapi stelah mengikuti sub bab paragrafnya dari halaman ke kehalaman pasti akan menikmatinya.

intinya sih buku ini menarik untukku, dan 5 stars layak deh, aku memberi rate ini bukan karena kenal baik dengan Maia, tetapi aku memang menikmati buku ini, benar- benar jujur tidak ada unsur apapun 🙂

Processed with VSCO with se3 preset

anyaway, thankyou so much guys for reading, sorry my language this time is mixing haha karena aku sedang mereview buku Indonesia, dan engga mungkin donk terus – terusan memakai bahasa barat? walau sebenarnya gatal untuk berucap 🙂

Xx, Cikita 🙂

Book Review, Between Our Eyes that Fall by Shihori Obata

Processed with VSCO with se3 preset

  • Published : July 25, 2017
  • Pages : 81 pages
  • Genres : Poetry
  • Format : Kindle Edition
  • Goodreads : 4.29

Dear Reader and My Blogger Friends,

Sorry for my MIA, i think it was so often, i really sorry but my read still good, you can check out my reviews of latest reads from my Goodreads account :).

and this time i will give you a little review from one of my favorite poetry book, and the author herself gave me this beauty in exchange of a honest review, so here is what i thought, and thankyou for Shihori Obata for letting me know your amazing work :).

at first i will give you one of my favorite line, wait did i say ‘one of’? exactly ! because i could barely count how much i gave the marks on this book, the words were so beautifully written, so much meanings but deep, i finished it right in early month in one sitting,

Past and Present

Do you remember the past

When the snow came down fast and the world was cold and our eyes blinded white from start to end

I can’t remember anything after that but

In this moment, you are warm ………

that’s a little pieces from my favorite,


Summary from Goodreads

“There’s a feeling that’s not mine – But this is where i live.” “Between Our Eyes that Fall” is a collection of poems that explores the inner world. written with the intention to breach barriers of the mind and test the soul to feel once again.

and this book is live on Amazon! just go get the copy!

and i give 4 starts to rate!

Thankyou for reading 🙂

Twitter      Goodreads      Bookstagram

Xx, Cikita / The Black Veil One

 

 

Review : Love & Misadventure by Lang leav


Dear Reader and My Blogger Friends,

Honestly I’m not the kind of one who likes the poetry type, and i think it’s like watching or hearing something lame. But it turned me after reading a pile of poetrie papers, word by word by lang leav. The language, the words in it had impression that it’s all just beautiful. Moreover when you listen to the audio format!

I gave ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 stars on Goodreads

Because this poetry book impressed me to look over part to part of the beautiful words. My favorite lost and found, in two parts, sad songs, a lover’s past, souls.

One of my favorite line 

“Souls do not have calendars or clocks, nor do they understand the notion of time or distance. They only know it feels right to be with one another. This is the reason why you miss someone so much when they are not there—even if they are only in the very next room. Your soul only feels their absence—it doesn’t realize the separation is temporary.”

When you are into love, this book is recommended for you, but when you are in heartbreak and don’t get over with, don’t read this because sometimes there’s a tittle include the content which makes you will be traveling back to the time you don’t want remember anymore about love. But it’s just up to you, i only give my suggestion :).

The content and cover ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

The cover is just cute by the way! Seemed a little girl.

Ok thankyou for reading 🙂

Twitter       Instagram       Goodreads
Xx, Cikita/ The Black Veil One

Review, “Tidak Ada New York Hari Ini”

Processed with VSCO with q2 preset

Dear Reader and Blogger Friends, 

Anyway, this is my first ever book with the content Indonesian, i read and  writing the review into goodreads and my blog. Because i got that excited about the movie “Ada Apa Dengan Cinta” that i watched a view months ago. like a teenagers and those who have watched the first movie, of course you would watch the sequel. On the sequel, Rangga was told that he was a Photographer and writer so that, this book was exist. Having a content some Poetry and pictures located at New York as Rangga’s daily backround. Actually i didn’t buy it, and just flashing look into the book but i like the content. Because the book is thin and the price for me a little expensive than usual thick novel. you know i’m not a fan of that things, prefer another book that i can get a long reading (although the reality is otherwise), so i decided to cancel buying it. But when you definitely into “Ada Apa Dengan Cinta” feel free when you will buy it as memory of the movie, it’s worth!

Poetry by M AAN Mansyur

Photographed by MO Riza

Buku ini menjadi buku pertamaku dengan bahasa indonesia yang aku baca dan sedang aku tulis reviewnya kedalam Goodreads dan Blogku. Karena aku sangat senang layaknya anak belasan taun pada jamannya AADC yang tidak sabar menyaksikan film ini. Rangga diceritakan dia adalah seorang photographer dan penulis, sehingga muncullah buku ini, seperti khayalan bahwa Rangga yang membuatnya seperti yang diceritakan dalam film.sebenarnya aku tidak membeli buku ini, hanya membaca sekilas tetapi aku menyukai isinya. Karena bukunya tipis dan harganya relatif mahal (52.000) di Gramedia daripada novel tebal biasanya dan aku bukan penyuka buku seprti itu, mending aku lebih suka membeli buku tebal yang bacanya agak lamaan dikit (walau mungkin kalau dapat buku yang tebal pun dalam hitungan hari dapat saya lahap hehe). Tetapi bila kamu penggemar fanatik “Ada Apa Dengan Cinta” buku ini layak untuk dibeli dan pastinya bagi kalian tidak mahal.

When you are my Foreign Friends here so curious about the content of this poetry, yesterday i tried to translate it into English of some my favorite poetry in it. here they are..

“Looking Out The World from The Cafe window”

The Sky Was Wearing Your Hairpin Everywhere.

The Spark of The Night Lights borrowing The Colors and Language From Your Eyes.

The Shop Doors Still Open Luring The Visitors Who Came by From The Poor Country Across The Continent.

I Looked Out The World Behind The Mirror Of Cafe Window.

No One Here. It’s Been Many Years Here and There Exchanged The Meaning.

A Long Sober after The Kiss of Goodbye And Many Hours Of Flight.

Longing, You Knew, No Time To Rest For The Shop Employers That Entire of Their Life Having Must Paid Debt Tomorrow Noon.

For One Country Was fighting For paying it’s Soul From The Strangers.

If I Were Tired Of Mad to The World and Myself, A Sadness Being Well That I Couldn’t Touch The Ground.

I Lean On My Life On My Mother’s Shoulder Language.

I Faced The World Behind The Mirror of Cafe Window.

I Wouldn’t Be Grieved To.

I Wasn’t be Sipped by Sad That Has No The End.

I Want To Think of Why the Life Showing Itself More Often As The Noun Than Adjective?

The Sky Was Wearing Your Hairpin Everywhere.

The Sparks of The Night Lights Borrowing Colors And Language From Your Eyes.

Someday I Will Write A Thousand Pages of Special Poem In A Book Only About Your Eyes.

Someday –

That was one of it i like the most,

For The Cover, 4/5

Content, 4/5

Thankyou For Reading 🙂

Goodreads       Twitter       instagram

Xx, Cikita/ The Black veil One